Gastro ribarnice Brač recepti
Ražnjići od sabljarke i povrća na proljetnom bulguru
01.
Sabljarku, ljubičastu kapulu, pola tikvica i paprika isjeći na kocke veličine tri centimetra.
Nabiti ih na drvene ražnjiće, posoliti ih i lagano nauljiti te peći na umjereno zagrijanom roštilju.
02.
U međuvremenu na laganoj vatri skuhati bulgur u 3,5 dl slane vode sa malo maslinova ulja.
03.
Kapulu sitno nasjeckati, malo je prodinstati, dodati sitno sjeckani češnjak, podliti vinom i kad malo ispari dodati šeri pomice te ih posoliti, popapriti i zašećeriti smeđim šećerom. Kuhati na laganoj vatri oko 20 min.
04.
U međuvremenu ostatak povrća isjeći na manje kockice, posoliti ga i zapeći u pećnici 15 minuta na 180°C.
05.
Pomiješati ga sa bulgurom i šalšom uz dodatak maslaca, grana padana i peršina.
Proljetni bulgur složiti kao podlogu i na njega položiti ražnjiće te pokapati maslinovim uljem.
Dobar tek!
- Sastojci
- 40 dag fileta sabljarke
- 18 dag bulgura
- 25 dag šeri rajčice
- 30 dag tikvica
- 30 dag ljubičaste kapule
- 25 dag crvene paprike
- 10 dag balancane
- 15 dag bukovače
- 10 dag kapule
- 3 dag češnjaka
- 1 dl maslinovog ulja
- 2 dag maslaca
- Pola vezice peršina
- 0.5 dl bijelog vina
- 2 dag grana padano
- Sol, papar
- 1 dag smeđeg šečera
- nutritivne vrijednosti
Kalorija
Ugljikohidrata
Masti
Proteina
Prehranbena vlakna
Kolesterol
Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu
Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač