Gastro ribarnice Brač recepti

Ražnjići od sabljarke i povrća na proljetnom bulguru

Ražnjići od sabljarke i povrća na proljetnom bulguru

01.

Sabljarku, ljubičastu kapulu, pola tikvica i paprika isjeći na kocke veličine tri centimetra.

Nabiti ih na drvene ražnjiće, posoliti ih i lagano nauljiti te peći na umjereno zagrijanom roštilju.

02.

U međuvremenu na laganoj vatri skuhati bulgur u 3,5 dl slane vode sa malo maslinova ulja.

03.

Kapulu sitno nasjeckati, malo je prodinstati, dodati sitno sjeckani češnjak, podliti vinom i kad malo ispari dodati šeri pomice te ih posoliti, popapriti i zašećeriti smeđim šećerom. Kuhati na laganoj vatri oko 20 min.

04.

U međuvremenu ostatak povrća isjeći na manje kockice, posoliti ga i zapeći u pećnici 15 minuta na 180°C.

05.

Pomiješati ga sa bulgurom i šalšom uz dodatak maslaca, grana padana i peršina.
Proljetni bulgur složiti kao podlogu i na njega položiti ražnjiće te pokapati maslinovim uljem.

Dobar tek!

Ražnjići od sabljarke i povrća na proljetnom bulguru
4 osobe
1 h
Srednje
  • 40 dag fileta sabljarke
  • 18 dag bulgura
  • 25 dag šeri rajčice
  • 30 dag tikvica
  • 30 dag ljubičaste kapule
  • 25 dag crvene paprike
  • 10 dag balancane
  • 15 dag bukovače
  • 10 dag kapule
  • 3 dag češnjaka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 dag maslaca
  • Pola vezice peršina
  • 0.5 dl bijelog vina
  • 2 dag grana padano
  • Sol, papar
  • 1 dag smeđeg šečera
913 kcal
Kalorija
78,5 g
Ugljikohidrata
48,7 g
Masti
48,6 g
Proteina
10,0 g
Prehranbena vlakna
90,6 mg
Kolesterol

Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu

Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač

podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
hr ribe logo large
logos eu

Izrada ove web stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Centaurus d.o.o.