Gastro ribarnice Brač recepti
Popara od mola i jarog graha
01.
Jari grah namočiti preko noći. Staviti ga u hladnu vodu i pustiti ga da prokuha te baciti prvu vodu
02.
Mola isfelirati pa od ostataka suhati malo ribljeg temeljca a meso isjeću na komade od 50-ak grama.
03.
Crveni luk, mrkvu i poriluk sitno isjeći te ispirjati na maslinovom ulju. Pred kraj dodati sitno kosani češnjak, koncentrat rajčice i podliti vinom.
04.
Zatim dodamo jari grah i začine i kuhamo dok ne omekša. Kada je grahorica kuhana ubacimo komade mola, prokuhamo još 5 minuta treskajući posudu.
05.
Ugasimo vatru, dodamo kockicu masla, malo maslinovog ulja i fino sjeckani peršin.
Dobar tek!
4 osobe
45 min
Jednostavno
- Sastojci
- Jedan veliki mol od 1 kg
- 450 g jari grah (sikirica)
- 300 g crvenog luka
- 150 g mrkve
- 50 g poriluka
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 1 dl bijelog bina
- 50 g češnjaka
- pola vezice peršina
- 15 g koncentrata rajčice
- sol i papar
- 10 g maslaca
- riblji temeljac za podlijevanje
- nutritivne vrijednosti
771 kcal
Kalorija
Kalorija
46,9 g
Ugljikohidrata
Ugljikohidrata
39,6 g
Masti
Masti
55,7 g
Proteina
Proteina
13,1 g
Prehranbena vlakna
Prehranbena vlakna
55,45 mg
Kolesterol
Kolesterol
Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu
Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač
podijeli s prijateljima
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp