Gastro ribarnice Brač recepti

Popara od mola i jarog graha

Popara od mola i jarog graha

01.

Jari grah namočiti preko noći. Staviti ga u hladnu vodu i pustiti ga da prokuha te baciti prvu vodu

02.

Mola isfelirati pa od ostataka suhati malo ribljeg temeljca a meso isjeću na komade od 50-ak grama.

03.

Crveni luk, mrkvu i poriluk sitno isjeći te ispirjati na maslinovom ulju. Pred kraj dodati sitno kosani češnjak, koncentrat rajčice i podliti vinom.

04.

Zatim dodamo jari grah i začine i kuhamo dok ne omekša. Kada je grahorica kuhana ubacimo komade mola, prokuhamo još 5 minuta treskajući posudu.

05.

Ugasimo vatru, dodamo kockicu masla, malo maslinovog ulja i fino sjeckani peršin.

Dobar tek!

Popara od mola i jarog graha
4 osobe
45 min
Jednostavno
  • Jedan veliki mol od 1 kg
  • 450 g jari grah (sikirica)
  • 300 g crvenog luka
  • 150 g mrkve
  • 50 g poriluka
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 1 dl bijelog bina
  • 50 g češnjaka
  • pola vezice peršina
  • 15 g koncentrata rajčice
  • sol i papar
  • 10 g maslaca
  • riblji temeljac za podlijevanje
771 kcal
Kalorija
46,9 g
Ugljikohidrata
39,6 g
Masti
55,7 g
Proteina
13,1 g
Prehranbena vlakna
55,45 mg
Kolesterol

Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu

Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač

podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
hr ribe logo large
logos eu

Izrada ove web stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Centaurus d.o.o.