Gastro ribarnice Brač recepti
Pekarski bakalar
01.
Bakalar močiti dva do tri dana čuvajući ga na hladnom mjestu. Također više puta mu promijeniti vodu.
Skuhati ga u malo vode i još dok je vruć očistiti meso od kostiju.
Vodu od kuhanja sačuvati.
02.
Crveni luk isjeći na rebarca i ispirjati ga na vrlo malo maslinovog ulja dok ne uvene.
03.
Krompir isjeći na ploške debljine 3mm. Češnjak sitno isjeći a vino pomiješati sa 2,5 dl vode od bakalara.
04.
U jednom plehu ili keramičkoj posudi dobro izmiješati krompir, usitnjeni bakalar, pirjani crveni luk, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar te sve dobro dlanovima izravnati.
05.
Zaliti mješavinom vina i vode od bakalara, zatvoriti dobro aluminijskom folijom i peći 95 minuta na 200°C.
06.
Skinuti foliju i zapeći jelo na istoj temperaturi još 30 minuta. Posuti svježim peršinom.
Pokapati još par kapi maslinovog ulja i služiti vruće.
Dobar tek!
- Sastojci
- 40 dag suhog bakalara
- 1,7 kg krompira
- 60 dag crvenog luka
- 4 dag češnjaka
- 1,2 dl maslinovog ulja
- 2,5 dl bijelog vina
- 1,8 dag soli
- Papar
- Pola vezice peršina
- nutritivne vrijednosti
Kalorija
Ugljikohidrata
Masti
Proteina
Prehranbena vlakna
Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu
Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač