Gastro ribarnice Brač recepti

Pekarski bakalar

Pekarski bakalar

01.

Bakalar močiti dva do tri dana čuvajući ga na hladnom mjestu. Također više puta mu promijeniti vodu.
Skuhati ga u malo vode i još dok je vruć očistiti meso od kostiju.

Vodu od kuhanja sačuvati.

02.

Crveni luk isjeći na rebarca i ispirjati ga na vrlo malo maslinovog ulja dok ne uvene.

03.

Krompir isjeći na ploške debljine 3mm. Češnjak sitno isjeći a vino pomiješati sa 2,5 dl vode od bakalara.

04.

U jednom plehu ili keramičkoj posudi dobro izmiješati krompir, usitnjeni bakalar, pirjani crveni luk, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar te sve dobro dlanovima izravnati.

05.

Zaliti mješavinom vina i vode od bakalara, zatvoriti dobro aluminijskom folijom i peći 95 minuta na 200°C.

06.

Skinuti foliju i zapeći jelo na istoj temperaturi još 30 minuta. Posuti svježim peršinom.
Pokapati još par kapi maslinovog ulja i služiti vruće.

Dobar tek!

Pekarski bakalar
4 osobe
3 h
tesko
Zahtijevno
  • 40 dag suhog bakalara
  •  1,7 kg krompira
  •  60 dag crvenog luka
  •  4 dag češnjaka
  • 1,2 dl maslinovog ulja
  • 2,5 dl bijelog vina
  • 1,8 dag soli
  • Papar
  • Pola vezice peršina
838 kcal
Kalorija
103,9 g
Ugljikohidrata
28,8 g
Masti
32,6 g
Proteina
10,4 g
Prehranbena vlakna

Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu

Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač

podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
hr ribe logo large
logos eu

Izrada ove web stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Centaurus d.o.o.