Gastro ribarnice Brač recepti
Pasticcio s plodovima mora
01.
Dagnje otvoriti na pari i očistiti meso.
02.
Pirjati sitno sječeni crveni luk, dodati češnjak kratko te zatim lignje na kolutiće. Pirjati dok ne ispari tekućina, podliti konjakom, pomiješati 30-ak sekundi i dodati vino i prošek.
03.
Nastaviti pirjati podlijevajući vodom od dagnji dok lignje ne omekšaju. Potom dodamo češnjak, rajčice sječene na kocke i promiješamo ih par minuta s lignjama.
U međuvremenu tjesteninu skuhamo al dente a od maslaca, brašna i mlijeka zakuhamo bešamel.
04.
Izmiješamo lignje s tjesteninom, sirevima, mesom kozica i dagnji, peršinom, malo posolimo i popaprimo te rasporedimo smjesuu pleh za pečenje.
Prelijemo bešamelom i pečemo 45 minuta na 180°C.
Dobar tek!
- Sastojci
- 50 dag tjestenine casarecce
- 40 dag liganja
- 1 kg svježih dagnji
- 20 dag mesa kozica
- 20 dag crvenog luka
- 5 dag češnjaka
- 40 dag zrele rajčice
- 35 dag Mozzarelle (sječene na kocke)
- 3 dag maslac
- 3 dag glatkog brašna
- 0,5 l punomasnog mlijeka
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 0,5 dl bijelog vina
- 0,5 dl prošeka
- 0,2 dl konjaka
- 5 dag Grana Padano krupnije naribanog
- 1 vezica peršina
- Sol, papar
- nutritivne vrijednosti
Kalorija
Ugljikohidrata
Masti
Proteina
Prehranbena vlakna
Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu
Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač