Gastro ribarnice Brač recepti

Pasticcio s plodovima mora

PASTICCIO S PLODOVIMA MORA

01.

Dagnje otvoriti na pari i očistiti meso.

02.

Pirjati sitno sječeni crveni luk, dodati češnjak kratko te zatim lignje na kolutiće. Pirjati dok ne ispari tekućina, podliti konjakom, pomiješati 30-ak sekundi i dodati vino i prošek.

03.

Nastaviti pirjati podlijevajući vodom od dagnji dok lignje ne omekšaju. Potom dodamo češnjak, rajčice sječene na kocke i promiješamo ih par minuta s lignjama.

U međuvremenu tjesteninu skuhamo al dente a od maslaca, brašna i mlijeka zakuhamo bešamel.

04.

Izmiješamo lignje s tjesteninom, sirevima, mesom kozica i dagnji, peršinom, malo posolimo i popaprimo te rasporedimo smjesuu pleh za pečenje.

Prelijemo bešamelom i pečemo 45 minuta na 180°C.

Dobar tek!

PASTICCIO S PLODOVIMA MORA
4 osobe
45 min
Srednje
  • 50 dag tjestenine casarecce
  • 40 dag liganja
  • 1 kg svježih dagnji
  • 20 dag mesa kozica
  • 20 dag crvenog luka
  • 5 dag češnjaka
  • 40 dag zrele rajčice
  • 35 dag Mozzarelle (sječene na kocke)
  • 3 dag maslac
  • 3 dag glatkog brašna
  • 0,5 l punomasnog mlijeka
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 0,5 dl prošeka
  • 0,2 dl konjaka
  • 5 dag Grana Padano krupnije naribanog
  • 1 vezica peršina
  • Sol, papar
1512 kcal
Kalorija
80,6 g
Ugljikohidrata
78,4 g
Masti
120,2 g
Proteina
4,6 g
Prehranbena vlakna

Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu

Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač

podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
hr ribe logo large
logos eu

Izrada ove web stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Centaurus d.o.o.