Gastro ribarnice Brač recepti

Krakovi hobotnice zapečeni s povrćem

Krakovi hobotnice

01.

1 kg krakova isjeći na komade kao za ragu, a njihov sok pomiješati sa 1,5 dl bijelog vina i 1 dl maslinovog ulja.

02.

Na dno pleha posložiti krakove i preko njih posložiti 1 kg posoljenih krumpira, 200 g mrkve, 250 g crvenog luka, 200 g crvene svježe paprike i 6-7 režnjeva češnjaka, sve prethodno isječeno na ploške debljine 1 cm.

03.

Preliti pripremljenim umakom. Zamotati dobro aluminijskom folijom i peći 90 min na 220°C.

04.

Skinuti foliju, dodati nekoliko listova lovora i cherry rajčica. Zapeći još 20 min na istoj temperaturi.

05.

Potom krakove hobotnice prebaciti s dna na vrh i zapeći još 10 minuta. Posuti svježim peršinom i pokapati malo maslinovog ulja

Dobar tek!

Krakovi hobotnice
4 osobe
1 h
tesko
Zahtijevno
  • 1 kg krakova hobotnice
  • 1 kg krumpira
  •  200 g mrkve
  • 250 g crvenog luka
  • 200 g crvene svježe paprike
  •  1,5 dl bijelog vina
  •  cherry rajčice
  • 6-7 režnjeva češnjak
  • lovor, peršin
  • sol, papar
  • 1 dl maslinovog ulja
921,5 kcal
Kalorija
76,7 g
Ugljikohidrata
28,5 g
Masti
80,3 g
Proteina
11,1 g
Prehranbena vlakna

Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu

Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač

podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
hr ribe logo large
logos eu

Izrada ove web stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Centaurus d.o.o.