Gastro ribarnice Brač recepti
Burger s filetima trlje i marmeladom od poma i kapule
01.
Burgere puniti redoslijedom: marmelada od poma i kapule, popečeni fileti trlje na malo maslinovog ulja, zelena salata sa rikulom, krastavcem i rotkvicom te sve preliti majonezom od škampa i preklopiti pecivom.
02.
ZA 4 BURGER PECIVA
- 36 dag Brašno
- 1,8 dcl Mlijeko
- 1 dag Svježi kvasac
- 3 dag Maslac
- 0,7 dag Sol
- 1 kom Žumanjak
Mlijeko zajedno sa maslacem lagano ugrijati, rastopiti u njemu kvasac te ga zajedno sa ostalim sastojcima dodavati u brašno i zamijesiti dobro izrađeno glatko tijesto. Ostaviti tijesto da odmori oko 45 minuta, premijesiti ga i dr- žati na toplom dok se volumen ne udvostruči. Oblikovati bublice od 15 dag i pustiti ih da narastu du- plo. Peći oko 25 minuta na 165°C.
03.
MARMELADA OD POMA I KAPULE
- 15 dag Sitno nasjeckana poma
- 15 dag Sitno nasjeckana kapula
- 4 dag Šećer
- 0,8 dcl Domaća vinska kvasina
- Ružmarin
- Sol, papar
Od šećera napraviti svijetli karamel te dodati preko njega ostale sastojke. Lagano ukuhavati dok se sve ne pretvori u gustu smjesu.
04.
MAJONEZA OD ŠKAMPA
- 2,5 dcl Temeljaca od kozica i škampa (u prodaji u Gastro Ribarnicama Brač)
- 17 dag Majoneza
- 6 dag Ketchup
- 0,3 dcl Maslinovo ulje
- 1 dag Konšerva
- par kapljica Tabasco
- par kapljica Wochester
Temeljac iskuhati tako da ostane 2-3 žličice koncentrata. Pomiješati sve sastojke osim maslinovog ulja.
Njega dodavati u tankim mlazu miješajući pjenjačom smjesu.
Dobar tek!
- Sastojci
- 4 kom Domaća peciva od 150 g
- 30 dag Fileti koćarske trlje
- 30 dag Marmelada od poma i kapule
- 10 dag Zelena salata
- 5 dag Rikula
- 15 dag Svježi krastavci
- 4 kom Rotkvice
- 25 dag Majoneza od škampa
- nutritivne vrijednosti
Kalorija
Ugljikohidrata
Masti
Proteina
Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu
Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač