Gastro ribarnice Brač recepti
Bourguignon od tune

01.
Crveni luk sitno isjeći i pirjati na maslinovom ulju. Pred kraj pirjanja dodati sitno nasječenu pancetu, češnjak i smeđi šećer. Dodati mrkvu sječenu kao za ragu. Dodati potom konjak i kada alkohol ispari dodavati vino malo po malo pirjajući da se lagano reducira tekućina.
02.
Zatim podliti s malo ribljeg temeljca i kuhati na laganoj vatri uz dodatak koncentrata rajčice, soli, papra, vorčestera, ružmarina i klinčića.
U međuvremenu tunu isjeći na kocke kao za ragu (3 cm), uvaljati je u brašno i popržiti je u dubokom ulju, šampinjone ispirjati da ispari tekućina a kisele lučice oprati vodom i ocijediti. Kad je mrkva kuhana, dodati ova tri sastojka, po potrebi dodati ribljeg temeljca da pokrije sve i kuhati još 5 minuta.
03.
Dodati majčinu dušicu i lovor te ugasiti. Dotjerati okus pa dodati još maslac i peršin te par kapi maslinovog ulja.
Dobar tek!

- Sastojci
- 40 dag fileta tune
- 14 dag mrkve
- 12 dag kisele lučice
- 15 dag manji šampinjoni
- 25 dag crvenog luka
- 4 dag češnjaka
- 0,3 dl konjaka
- 2,5 dl crnog vina (vranac)
- 3 dag pancete
- 3 dag koncentrata rajčice
- 5 dag oštrog brašna
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 0,03 dl vorčestera
- 4 komada klinčića
- Pola žlice suhe majčine dušice
- 3 lista lovora
- 1 manja grančica ružmarina
- 2 dag smeđeg šećera
- 8 dl ribljeg temeljca
- 2 dag maslaca
- 1 vezica peršina, sol, papar
- nutritivne vrijednosti
Kalorija
Ugljikohidrata
Masti
Proteina
Prehranbena vlakna
Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu
Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač
podijeli s prijateljima
