Gastro ribarnice Brač recepti

Bourguignon od tune

Bourguignon od tune

01.

Crveni luk sitno isjeći i pirjati na maslinovom ulju. Pred kraj pirjanja dodati sitno nasječenu pancetu, češnjak i smeđi šećer. Dodati mrkvu sječenu kao za ragu. Dodati potom konjak i kada alkohol ispari dodavati vino malo po malo pirjajući da se lagano reducira tekućina.

02.

Zatim podliti s malo ribljeg temeljca i kuhati na laganoj vatri uz dodatak koncentrata rajčice, soli, papra, vorčestera, ružmarina i klinčića.

U međuvremenu tunu isjeći na kocke kao za ragu (3 cm), uvaljati je u brašno i popržiti je u dubokom ulju, šampinjone ispirjati da ispari tekućina a kisele lučice oprati vodom i ocijediti. Kad je mrkva kuhana, dodati ova tri sastojka, po potrebi dodati ribljeg temeljca da pokrije sve i kuhati još 5 minuta.

03.

Dodati majčinu dušicu i lovor te ugasiti. Dotjerati okus pa dodati još maslac i peršin te par kapi maslinovog ulja.

Dobar tek!

Bourguignon od tune
4 osobe
-
Srednje
  • 40 dag fileta tune
  •  14 dag mrkve
  •  12 dag kisele lučice
  • 15 dag manji šampinjoni
  •  25 dag crvenog luka
  •  4 dag češnjaka
  • 0,3 dl konjaka
  •  2,5 dl crnog vina (vranac)
  •  3 dag pancete
  • 3 dag koncentrata rajčice
  •  5 dag oštrog brašna
  •  1,5 dl maslinovog ulja
  • 0,03 dl vorčestera
  •  4 komada klinčića
  •  Pola žlice suhe majčine dušice
  •  3 lista lovora
  •  1 manja grančica ružmarina
  • 2 dag smeđeg šećera
  • 8 dl ribljeg temeljca
  • 2 dag maslaca
  •  1 vezica peršina, sol, papar
747 kcal
Kalorija
36,3 g
Ugljikohidrata
45 g
Masti
35,9 g
Proteina
4,5 g
Prehranbena vlakna

Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu

Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač

podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
hr ribe logo large
logos eu

Izrada ove web stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Centaurus d.o.o.