Gastro ribarnice Brač recepti
Krakovi hobotnice zapečeni s povrćem
01.
1 kg krakova isjeći na komade kao za ragu, a njihov sok pomiješati sa 1,5 dl bijelog vina i 1 dl maslinovog ulja.
02.
Na dno pleha posložiti krakove i preko njih posložiti 1 kg posoljenih krumpira, 200 g mrkve, 250 g crvenog luka, 200 g crvene svježe paprike i 6-7 režnjeva češnjaka, sve prethodno isječeno na ploške debljine 1 cm.
03.
Preliti pripremljenim umakom. Zamotati dobro aluminijskom folijom i peći 90 min na 220°C.
04.
Skinuti foliju, dodati nekoliko listova lovora i cherry rajčica. Zapeći još 20 min na istoj temperaturi.
05.
Potom krakove hobotnice prebaciti s dna na vrh i zapeći još 10 minuta. Posuti svježim peršinom i pokapati malo maslinovog ulja
Dobar tek!
- Sastojci
- 1 kg krakova hobotnice
- 1 kg krumpira
- 200 g mrkve
- 250 g crvenog luka
- 200 g crvene svježe paprike
- 1,5 dl bijelog vina
- cherry rajčice
- 6-7 režnjeva češnjak
- lovor, peršin
- sol, papar
- 1 dl maslinovog ulja
- nutritivne vrijednosti
Kalorija
Ugljikohidrata
Masti
Proteina
Prehranbena vlakna
Nutritivne vrijednosti odnose se na jedno serviranje, odnosno jednu osobu
Proizvode možete pronaći u svim našim poslovnicama Gastro Ribarnice Brač